Het orkest

Het orkest heeft ongeveer 35 leden. Het is een gevarieerd gezelschap van gevorderde leerlingen, ouders en kinderen en ervaren muzikanten van alle leeftijden. Sommigen bespelen hun instrument al tientallen jaren, anderen spelen pas kort en weer anderen wisselen nog wel eens van instrument. Allemaal doen ze dat met evenveel plezier en overgave. Dat maakt niet alleen het repeteren leuk, het is ook wat het orkest wil uitstralen tijdens de optredens.


In het orkest spelen houtblazers (klarinet, saxofoon en dwarsfluit), koperblazers (trompet, hoorn, trombone, bas, euphonium), slagwerker, een basgitarist en een keyboard. Op dit moment zijn wij op zoek naar klarinettisten, hoornisten, paukenist en iemand voor de grote trom.

Het orkest repeteert onder leiding van een professionele dirigent en heeft een divers repertoire. Allerlei muziekstijlen komen aan bod, zodat er voor elk wat wils bij zit. Het orkest geeft zo´n vier concerten per jaar en daarbij speelt het orkest op bijvoorbeeld Koningsdag, bij de Avondvierdaagse en tijdens de intocht van Sinterklaas. Kijk voor het programma in de agenda.

Het orkest repeteert op dinsdagavond in Dorpshuis De Dissel van 19.30 tot 22.00 uur en staat onder leiding van dirigent Dick Hunnersen. Wil je een keer komen kijken en/of meedoen? Dat kan! Neem dan contact met ons op voor meer informatie en lesmogelijkheden.